MDA2 startade i oktober

I början av oktober startade andra omgången av Management Diploma for Athletes, här kan ni läsa om MDA-deltagarna. Deltagarna i MDA ingår i en mixklass med personer från näringslivet.

Management Diploma for Athletes är en ettårig skräddarsydd ledarskaps- och ekonomiutbildning för personer med en bakgrund inom idrotten. Utbildningen genomförs av Cruyff Institute Sverige i samarbete med  IFL vid Handelshögskolan i Stockholm. Deltagarna i MDA ingår i en mixklass med personer från näringslivet.

MDA ger en unik plattform för en karriär inom näringslivet, offentlig verksamhet eller idrotten. I tillägg erbjuds individuell praktisk karriärrådgivning.

I början av oktober startar andra omgången av Management Diploma for Athletes, här kan ni läsa om MDA-deltagarna. Vi är både stolta och glada att välkomna vår andra årskull till MDA-utbildningen.

Kursdeltagare:

Daniel Tjernström

Daniel är född i Karlskoga. Han spelar fotboll i AIK sedan 1999 har nyligen skrivit på nytt kontrakt för 2012. 2005 blev Daniel utsedd till lagkapten i AIK. Han blev utvald av Gnagarforum på svenskafans hemsida till AIKs viktigaste spelare 2005 och 2006. AIK tog SM-guld 2009 och det var Daniel som satte det avgörande 2–1-målet, samma år vann de också Svenska cupen. Daniel har även spelat i Degerfors IF och Örebro SK.

 

 

 

Jesper Blomqvist

Jesper är född i Tavelsjö, Västerbotten. Han är en fotbollsspelare som slog igenom på riktigt 1993 i IFK Göteborg med bland annat framgångar i Champions League. Framgångarna i IFK Göteborg gav Jesper ett proffskontrakt i italienska AC Milan, varifrån han 1997 flyttade till Parma AC innan han köptes in av Manchester United 1998. Under hans tid i Manchester United vann klubben tre ligatitlar (1999, 2000 och 2001), en FA Cup-titel (1999) och en UEFA Champions League-titel (1999). 1994 gjorde Jesper Blomqvist landslagsdebut. Han spelade sammanlagt 30 A-landskamper för Sverige och deltog i VM 1994, där Sverige tog VM-brons. 2007-2009 var Jesper tränare i Enköpings SK och 2010 var han assisterande tränare i Hammarby IF.

Lena Wallin-Kantzy

Lena är född i Burgsvik på södra Gotland. Idrottsintresset startade i Visby där hon förutom att starta idrottsföreningar var aktiv och ledare i friidrott, bandy, bordtennis, volleyboll, fotboll och basketboll. Valet föll till slut på det sista. Hon är idag generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet. Hon har det operativa huvudansvaret för personal, ekonomi och förbundets verksamhet . Lena tycker om utmaningen att arbeta med en blandning av ideella och anställda personer. Vid sidan av arbetet är hon invald i FIBA och FIBA Europas (Internationella Basketbollförbundets) styrelse. Lena har varit coach på nationell nivå och ledare för många svenska landslag men arbetar nu i huvudsak med administration.

Mathias Bosson

Mathias är född i Glimåkra, några mil nordöst om Kristianstad. Han är en ishockeyspelare som är fostrad i Glimma Hockey och som senast var aktiv spelare för AIK i Allsvenskan (2006-2007). Mathias har tidigare spelat för Malmö IF i elitserien där han var med och vann SM-guld 1994. Andra klubbar Mathias har spelat i är Timrå IK, IF Björklöven och Örebro HK. Hans internationella karriär var i Finlands högsta serie FM-ligan för Pelicans samt tre säsonger i den italienska ligan. Mathias har även tre A-landskamper på meritlistan. Utanför ishockeyn har han varit expertkommentator för TV4 sport. Idag har Mathias eget företag och jobbar som agent för olika glasögonmärken på den svenska marknaden.

Niklas Granström

Niklas är född och uppvuxen i Kalix, Norrbotten men nu mer bosatt i Stockholm. Han var motocrossåkare som körde under smeknamnet “Norrlandsexpressen”. Niklas tävlade internationellt främst i USA och Europa under 10 års tid och ingick sina sista aktiva år i det svenska landslaget i MX3 klassen i motocross (500cc). Idag äger och driver Niklas Northpower koncernen som främst är verksamma inom bygg & fastighetsbranschen.