Om oss

Vi erbjuder idrottare en snabbare och skräddarsydd väg till en andra karriär, där idrottserfarenheten utgör en viktig beståndsdel.

Fotbollslegenden Johan Cruyff grundade Johan Cruyff Institute för att möta marknadens behov av akademiskt utbildade individer med en bakgrund inom idrotten. Programmen är skräddarsydda och utvecklade med syfte att deltagarna ska få bättre förutsättningar att bygga en andra karriär i framtiden, baserad på sina unika och viktiga erfarenheter från idrotten. I över 15 år har Cruyff Institute utbildat idrottare i Holland, Spanien, Mexico och Peru. Cruyff Institutes alumninätverk är mycket aktivt och består av över 5000 studenter. Dessutom har Cruyff Institute ett samarbete med ett antal ledande internationella företag.

Cruyff Institute Sverige utvecklar och driver utbildningsprogram specifikt anpassade efter de behov och förutsättningar som svenska idrottare har. Programmen riktar sig till de som är eller har varit aktiva inom idrotten, antingen som utövare, ledare eller i en administrativ roll.