Första modulen för Klubb- och Sportchefsutbildningen

I den första modulen med inriktning “Utveckla verksamheten”, fokuserades strategi, varumärke och kommunikation samt ledningsgruppens arbete/roll. Jerker Fagerström, DDB reklambyrå, gästföreläste om “det nya medialandskapet” och Anders Lindén, Tango sponsring, om utmaningar och råd för att utveckla idrottens sponsring.

Nu har Klubb- och Sportchefsutbildningen startat med tre intensiva dagar i den första modulen. Gruppen har en spännande bredd som innefattar bl.a. travbanechefer, klubbordförande, sportchefer och en tidigare allsvensk fotbollspelare som idag ankrat rollen som sportansvarig. Ni kommer framöver kunna följa gruppen och deltagarnas egna erfarenheter och intryck från utbildningen via både intervjuer och bilder.

I den första modulen med inriktning “Utveckla verksamheten”, fick deltagarna lära sig om strategi och strategiska modeller, affärsplaner, varumärke och kommunikation, ledningsgruppens arbete/roller och en introduktion till företagsekonomi. De fick dessutom göra ett personlighetstest för självkännedom och personlig utveckling samt grupputveckling. Affärssimuleringsprogrammet Simbiz startades upp där deltagarna i ledningsgrupper driver olika företag i en virtuell värld och kan testa sina nya kunskaper.

Jerker Fagerström, projektledare DDB reklambyrå, gästföreläste om “det nya medialandskapet” med de möjligheter och utmaningar denna utveckling medför.

Anders Lindén, VD Tango sponsring, berättade om utmaningar och råd för att utveckla idrottens sponsring och hur bra sponsring blir ett affärsverktyg.

Några praktiska frågeställningar som kom upp under dessa dagar och som skapade diskussion och debatt var bla:
• Hur kommunicerar vi med vår målgrupp/medlemmar
• Hur kan vi skapa mervärden i nya digitala media
• Hur kan vi utveckla “vår egen färdiga community” av engagerade individer till att bli mer attraktiva för   sponsorer/partners
• Hur säkerställer vi att alla delar (styrelse, kansli och aktiva) strävar åt samma håll
• Vad krävs för att driva ett event framgångsrikt och hur skriva rätt avtal

Deltagarna började fundera och planera för sitt projektarbete som ska vara relaterat och ge nytta för deltagarnas verksamheter. De ska jobba löpande med arbetet fram till nästa modul.

Några bilder från första modulen: