MDA3 startade i augusti – nästa start i september 2013

Nu har tredje omgången av Management Diploma for Athletes startat på IFL vid HHS. Deltagarna träffade Harold Kaiser, grundare av Litorina Kapital, som delade med sig av sina erfarenheter som riskkapitalist. Läs mer om deltagarna.

Harold Kaiser gästade nystartade MDA3 och bjöd på en inspirerande förmiddag där han berättade om sin tydliga drivkraft i karriären och viljan att starta ett eget riskkapitalbolag. 1998 startade han Litorina Kapital som nu är ett av de ledande bolagen i Europa i sin nisch. Dessförinnan har Harold varit på AGA och varit ansvarig för företagsaffärer (M&A) på Swedbank Markets Corporate Finance-avdelning.
Harold gjorde tydliga kopplingar mellan vad som skapar framgång i idrotten och för företag. Drivkrafterna för att ”bli bäst” är lika inom idrotten och näringslivet – envishet, träning och att aldrig vara nöjd. Precis som i idrotten är det viktigt för ett företag med rätt balans mellan lagdelarna – vilken del behöver man “rätta till” av Marknadsföring / Produktion / Administration?

Litorinas mål är att hitta förbättringspotentialerna och ta sina företag till full potential.
3 viktiga faktorer som bygger på Q:

Q Kvalitet på ledningen – bygg ett dream team, ”vi byter ledningen vid hälften av köpen”

Q Kvalitet på styrelsen – skapa rätt mix av spetskompetens och erfarenhet

Q Kvalitet på ägarkompetensen – välj bättre än andra, ha bäst urvalsprocess; rätt företag i rätt bransch, rätt     ledning och styrelse

Presentation MDA3

Daniel Rudslätt
Daniel är en ishockeyspelare som debuterade i Elitserien 1998 för Brynäs IF där han samma år tog SM-guld. 2002 flyttade han hem till Stockholm och började spela för Djurgårdens IF. 2006-2010 spelade Daniel för Kölner Haie i Tysklands högsta serie. Daniel avslutade sin ishockeykarriär i AIK 2010-2012.

 

 

Per-Ulrik Johansson
Per-Ulrik är golfspelare och blev professionell 1991, året efter vann han sin första tävling på Europatouren och samma år blev han även årets nykomling på touren. Per-Ulrik har 6 vinster på Europatouren och 2 vinster på Ryder cup. 2001-2006 spelade han på PGA touren.

 

 

Jonas Thomsson
Jonas är en innebandyspelare som spelade i elitserien/SSL 2004-2009 i Balrog och Järfälla. 2010-2011 spelade han i proffsligan i Schweiz, och han är nu åter i SSL för spel i Täby. Idag är han också sportchef i KAIS Mora Innebandyförening. Jonas har spelat ca 40 landskamper och 2 VM med Estlands landslag.

 

 

Maria Danielsson
Maria är en fd snowboardåkare som tvingades sluta 2010 för skadeproblem i knät. Marias främsta resultat är sjätteplatsen vid OS i Turin 2006, hon har flera pallplatser i världscupen och har tagit brons, silver och guld på junior-VM. Hon jobbar med olika frågor inom snowboardlandslaget och har även startat eget företag inom mode.

 

 

Martin Jönsson
Martin är en fd fotbollspelare som 2003-2008 spelade för Åtvidabergs FF där han också var lagkapten. Martin är idag försäljningschef på ett bemannings- och rekryteringsföretag.

 

 

 

Louise Permelin
Louise är sedan 3 år tillbaka VD på  SGT , Svenska Golftourerna, som driver Sveriges professionella golftourer för damer och herrar. Hon var en väldigt duktig golfspelare som ung men valde en karriär inom Golfförbundet och PGA.