KSU på studieresa till Barcelona och föreläsning av Johan Cruyff

Klubb- och Sportchefsutbildningen har fått ett fantastiskt mottagande. Våra deltagare gav betyget 5,0 av 5,0 (“helhetsintrycket av programmet”). Sista modulen inriktas på Sport Management och ger en internationell inblick i aktuella idrottsrelaterade frågeställningar. En av utbildningens höjdpunkter är naturligtvis mötet med Johan Cruyff och hans ledarskapsseminarium.

I höstas avslutades den första Klubb- och Sportchefsutbildningen på Cruyff Institute i Barcelona med case studies, inspirationsföreläsningar av ledande idrottspersonligheter och studiebesök. Modulen, som genomfördes tillsammans med deltagare från Cruyff Institute Holland, fokuserade Ledarskap och Facilities Management.

En av utbildningens höjdpunkter är naturligtvis mötet med Johan Cruyff och hans seminarium där han tar utgångspunkt i sina erfarenheter från ledarskap i en internationell och krävande idrottsmiljö. Xesco Espar, hyllad handbollstränare i FC Barcelona, föreläste inspirerat om ”Leading High Performance Teams: Management and Motivation through Emotions”.

Modulen gav också en inblick i hur man jobbar internationellt med arenafrågor och finansiering av evenemang. Marknadschefen för RCD Espanyol berättade om deras arbete med sponsorer, marknadsföring, supportrar och utvecklingen av den nya arenan, där vi även fick se matchen Espanyol-Getafe. Besöken på Olympiaarenan Anella Olimpica och Barcelonas handbollsarena visade på betydelsen av finansiering och planering för att skapa välfungerande evenemang.