MDA4s uppstart på IFL

Fjärde upplagan av Management Diploma for Athletes startade med tre intensiva dagar. Efter sedvanliga introduktionsövningar fick deltagarna träna i att driva företag i mycket dynamiska företagsmiljöer med verklighetsnära frågeställningar att arbeta med i grupp. Självklart blev det lite tävling i detta moment.

Deltgarna startade och drev framgångsrikt sina virtuella företag, där de genom det webbaserade affärssimuleringsverktyget SIMBIZ fick nya erfarenheter och kunskaper inom affärsplanering, ledningsgruppsarbete och att omsätta strategi i handling.

Under denna första modul gästades programmet av Magnus Silfverberg, Koncernchef och VD på Betsson. Magnus berättade om sin resa från Handelshögskolan och Insead via eget bolag inom affärssystem, som säljchef på HP till dagens position som koncernchef. Magnus belyste utmaningar i spelbranschen och sin syn på hur den kommer att utvecklas de närmsta åren. Han delade även med sig av erfarenheter kring området strategi, som en koppling till den teoretiska och praktiska input som deltagarna tagit del av under denna första modul.

Magnus sammanfattade hörnpelaren i Betssons strategi som:
Multibrand i framkant men med en ”single platform” bakom
Guideline: Best customer experience in the industry!

Inspirationsföreläsningar med representanter från näringslivet är ett frekvent inslag i den fortsatta MDA-utbildningen.


Magnus Silfverberg, VD Betsson

MDA4 gruppen med Magnus och programledadren Peter Rovér


Deltagarna jobbar i affärssimuleringsverktyget Simbiz


Maria och Daniel från MDA3 berättade om sina erfarenheter från utbildningen

Presentation deltagarna:

Stefan ”X:et” Erixon
Stefan är född i Gamleby, Småland. Efter gymnasiet och bandyspel i Gamleby IF flyttade han till Motala. Efter 6 år i IFK Motala baserade han sig i Stockholm och spel i Hammarby IF. Förutom en och en halv säsong i ryska Zorkij har han spelat för Hammarby sedan dess. Stefan har två SM-guld med Hammarby, och fick i år lyfta SM-pokalen inför 38 000 åskådare på Friends Arena. Han har sedan debuten 2001 spelat mer än 100 landskamper och har 5 VM-guld. Stefan arbetar även deltid som polis.

 

Josef Boumedienne
Josef är före detta professionell ishockeyspelare född i Stockholm. Som junior spelade Josef i Huddinge HK och har spelat Elitserieishockey med Södertälje SK och i högsta ligan (SM-ligan) i Finland med Tappara Tammerfors. Han har spelat i NHL för Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, New Jersey Devils och Toronto Maple Leafs, samt I KHL. Dock har han spelat flest matcher i farmarligan AHL där han innehar rekordet som den som gjort poäng i flest matcher i följd (2008). Josef är delägare i Helsinki Capital Partners sedan 2012. Bolaget erbjuder förmögenhetsförvaltning för toppidrottare. Sedan tidigare i år är han även talangscout.

Elin Emanuelsson
Elin är född i Stockholm. Hon har varit professionell golfspelare på Ladies European Tour, men spelar numera på svenska touren. Elin har många topp-placeringar på den europeiska touren med bland annat en seger i PGA-mästerskapet 2009. Elin studerade i USA fyra år på Texas Christian University. Elin är grundare, delägare och vd i ett nystartat bolag som erbjuder jämförelsetjänster på internet, samt anordnar även golfresor tillsammans med ett resebolag.

 

Simon Dahl
Simon är född i Skövde. Han är f.d. beachvolleybollspelare på högsta internationella nivå. Han utgjorde tillsammans med Björn Berg det svenska landslaget i beachvolleyboll till och med 2004. I OS i Aten tog de sig till åttondelsfinal men besegrades där av det spanska laget. Duon var mycket framgångsrik på Swedish Beach Tour. Parallellt med spelandet har Simon jobbat som projektledare för PAF Open, en deltävling på världstouren. Simon jobbar idag som evenemangsansvarig på Visit Umeå.

 

Therese Borssén
Therese är född i Rättvik. Hon är före detta utförsåkare med slalom som sin specialitet. Therese tog sin första världscupseger 29 december 2006, dessförinnan hade hon tre pallplatser i världscupen. Hon har deltagit i två OS, 2006 i Turin och 2010 i Vancouver. Therese avslutade sin karriär i mars. Hon har varit delägare och verksam i ett gym under 2013.

 

 

Joel Riddez
Joel är född i Stockholm. Han är fotbollsspelare och spelar sedan 2011 i Djurgårdens IF, det är andra omgången i klubben då han också representerade Djurgården 1999-2001. Joel har även spelat i Assyriska FF och Örebro SK. 2008-2010 spelade han i norska Strømsgodset IF. Joel har varit lagkapten i både Djurgården och Örebro.