Simon Dahl (MDA4) bjöd in Chef och Ledare till Umeå

Under två dygn i Europas Kulturhuvudstad Umeå stod MDA-studenten Simon Dahl som värd för 13 kurskollegor från IFL-utbildningen Chef och Ledare. Dagarna bestod bland annat av föreläsningar, studiebesök och givetvis beachvolley på IKSU Sportcenter. – Det var en bra mix av kunskap, idrott, kultur och nätverkande. Verkligen toppendagar, säger Lars Björkstrand, VD Svenska Mäklarhuset.

Under MDA-utbildningen på Cruyff Institute så ingår IFL:s utbildning Chef och Ledare i programmet. Chef och Ledare är en 12-dagars utbildning i fyra moduler där MDA-studenterna blandas med kursdeltagare från olika chefs- och ledarpositioner från hela Sverige och från olika branscher. På den avslutande modulen passade MDA-studenten Simon Dahl på att bjuda in kurskollegorna till Umeå som nappade på idén. Under två dygn besökte 13 kurskollegor Umeå.

Onsdagen började med lunch och bestod sedan av en föreläsning om motivation och prestation av Stefan Söderfjell från Ledarskapscentrum AB, en presentation från Simon om karriären som beachvolleyproffs och sedan en middag på det världsunika Guitars – the Museum.

Torsdagen påbörjades redan 07.30 med frukostföreläsningar. Därefter blev det studiebesök på Europas största träningsanläggning – IKSU Sportcenter – och Margareta Lif Ericsson, VD, gav en presentation och rundvandring på anläggningen som innehåller en inomhushall för beachvolley. Och det blev givetvis spel efter en kort “träning” med Simon. På eftermiddagen blev det föreläsning om Hållbarhet inom entreprenörskap med doktoranden Herman Stål. Dessutom en föreläsning om Kön och ledarskap med lektor Britt-Inger Keisu. En promenad senare var det guidad visning av den världsunika samlingen på Guitars – the Museum, och inga mindre än bröderna Samuel och Michael Åhdén som samlat gitarrerna var guider. Direkt efter visningen bänkade sig gruppen på NorrlandsOperan för att lyssna till Shape in Shambles, där symfoniorkestern tolkade det världskända punkalbumet The Shape of Punk to Come som gjorts av Umeåbandet Refused.

Fredagen innehöll studiebesök på den världsledande Designhögskolan och Thomas Degn, ansvarig för masterprogrammet i avancerad produktdesign, gav en imponerande presentation av utbildningen. Innan lunch gav även Lars Westin, professor i regionalekonomi, en intressant föreläsning om att Leda en stad i förändring. Hela besöket i Umeå avslutades med lunch vid Bildmuseet utmed Umeälven.

- Det var roliga och utvecklande dagar. För mig är det här både ett grymt skönt gäng och ett spännande nätverk och jag hoppas det blir en fortsättning. Annars får jag väl bjuda in till Umeå nästa gång också, skrattar Simon.