Managementutbildningen MDA5 i full gång

Nu har femte omgången av Management Diploma for Athletes startat på IFL. Under den intensiva första modulen fick deltagarna en introduktion till att driva företag där de genom affärssimuleringsverktyget SIMBIZ snabbt fick nya erfarenheter och kunskaper inom affärsplanering, ledningsgruppsarbete och att omsätta strategi i handling. Se presentation om deltagarna.

MDA5 – Presentationer av deltagarna

AddeAndreas Johansson

Andreas lämnade fotbollsscenen 2014 som lagkapten i Djurgårdens IF. Han är uppväxt i Mellerud i Dalsland och har spelat i Degerfors IF och AIK, samt utomlands i Premier League (Wigan) och i Danmark (Ålborg, där han var lagkapten, och Odense). Andreas har representerat A-landslaget 16 gånger, vunnit SM-Guld 2 gånger, Svenska Cupen 3 gånger, vunnit ligan i Danmark och deltagit i Champions League.

 

 

StefanStefan Johannesson

Stefan kommer från Habo, spelade fotboll i division fyra fram till 1993 då han flyttade till Stockholm för att plugga på Bosön. Stefan är aktiv fotbollsdomare sedan drygt 20 år tillbaka, har dömt i allsvenskan sedan 2001 och FIFA-domare sedan 2003. Han är heltidsanställd domare sedan 2009 och dömer internationella matcher på hög nivå, bland annat dömde Stefan i EM 2012.

 

 

KlasKlas Hallgren

Klas är född i Stockholm och var professionell golfspelare mellan 2000-2010. Förutom diverse tourer runt om Europa spelade han i Sydamerika och Australien. Främsta merit är en vinst i den svenska tourfinalen på Kallfors 2008. Arbetar sedan hösten 2010 på Hamilton Design som under varumärket Caddee hjälper Skandinaviska golfklubbar med deras grafiska presentation.

 

MariaMaria Capistrano Björklund

Maria är född i Stockholm. Hon har vunnit flera SM-guld i tennis, både i lag och individuellt. Maria var professionell tennisspelare mellan 1987 och 1995, rankad tvåa i Sverige, har jobbat som tennistränare och driver nu en Padelbana i Stockholm. Padel är världens snabbast växande racketsport som Maria hoppas kunna utveckla i Sverige.

 

 

 

JonasJonas Andersson

Jonas är född och uppvuxen på Lidingö. Åkte redan som 18 åring över till OHL i Kanada efter att han blivit draftad av Nashville Predators. Utöver NHL och en säsong i SHL, har Jonas spelat i Finland och de 5 senaste säsongerna i KHL. Jonas har ett VM-brons, vunnit den finska SM-liigan med Kärpät och är den svensk som gjort flest mål i en KHL match (4st). Är sedan 2006 grundare och delägare i Nordic Ice som driver ett Hockeycenter på Bosön, utbildar hockeyspelare, samt säljer och hyr ut syntetisk is.

 

JohannaJohanna Lundberg

Johanna är från Stockholm och har spelat collegegolf på Western Carolina University, NC (2 år) och på San Jose State University, CA (3 år) där hon tog sin universitetsexamen. Johanna blev invald i Hall of Fame på Western Carolina University 2014. Hon har varit professionell golfspelare på minitour i USA, touren i Sverige och därefter Europatouren, med ett antal topp-20 placeringar på Europatouren plus en vinst och några pallplatser på Sverigetouren. Johanna är sedan ett år tillbaka försäljningschef på familjeföretaget HBA Fordonsteknik AB.

 

FridaFrida Afsarian

Frida är född i Borås och uppvuxen i Båstad. Hon är före detta landslagsryttare i hoppning med bland annat SM-Guld och NM-Guld i lag samt flera topp-placeringar internationellt i Europa. Hon var rankad 4 i Sverige. Efter idrottskarriären har hon varit delaktig i att starta ett trädgårdsmöbelföretag. Frida är sedan några år bosatt med sin man och två barn i Dubai.

 

 

JörgenJörgen Jönsson

Jörgen Jönsson, född i Skåne, är en före detta professionell ishockeyspelare som hör till hockeyvärldens mest meriterade. Han har två OS-guld, två VM-guld samt fem SM-guld med Färjestad. Han är den ende som vunnit OS-, VM- och nationellt (SM) guld samma säsong. Han har spelat flest landskamper för Tre Kronor (285), är invald i Svenska Hockey Hall of Fame och 2012 vann han Mästarnas Mästare. Idag arbetar Jörgen som Senior Trainee på konsultföretaget Effect Management, där han fokuserar på ledar- & grupputveckling.