”Idrott för jämställdhet och integration” är temat för årets UN Camp Sweden på Bosön

6-17 september arrangerar Cruyff Institute och The Power of Sport Foundation i samarbete med FN för tredje året ett utbildningsprogram för idrottsledare från utsatta områden i världen. Till Bosön kommer ungdomar mellan 18-25 år, i år från sex afrikanska länder, Palestina, Indien, Nepal och Afghanistan.

Deltagarna brinner för att skapa förändring med hjälp av idrott och är aktiva som ledare i olika gräsrotsorganisationer som bekämpar fattigdom, driver ökad jämställdhet och integration, löser konflikter och på andra sätt förbättrar livsvillkoren för barn och ungdomar i sina lokala miljöer. De är tydliga representanter för morgondagens idrottsledare som förenar idrott med samhällsutveckling, vi kallar dom ”Gamechangers”.

Idrottens roll och nytta för samhällsutveckling blir alltmer tydlig, det är en etablerad internationell kraft som nu äntligen får genomslag i Sverige – ”Sport for Development and Peace”. I dessa dagar exploderar intresset och förståelsen i Sverige för idrottens samhällsnytta.

Campen stöds av FN genom fyra organisationer: United Nations Office on Sport for Development and Peace (UNOSDP), UN Development Programme (UNDP, FN:s organ för långsiktig hållbarhet), UNAIDS och UN Women.

För mer information www.uncampsweden.org

DSC_0090

DSC_0199_web

DSC_0235_web

DSC_0241_web