Andra omgången av SEF-Affärsutbildningen har startat

Nu har andra omgången av SEF Affärsutbildning startat där klubb- och affärsansvariga från elitklubbarna i Allsvenskan och Superettan utbildas i affärsledning och affärsmannaskap.

Cruyff Institute genomför nu, i uppdrag av Föreningen Svensk Elitfotboll – SEF, andra omgången av affärsutbildningen för fotbollsklubbarna i Allsvenskan och Superettan. Det är en viktig pusselbit i att bygga Nordens Bästa Liga.

Svensk Elitfotbolls Försäljnings- och Marknadsdirektör Jan Karlsson var mycket nöjd med uppstarten på utbildningsprogrammet.

– Det är oerhört inspirerande att samla kompetenstörstiga ledare inom elitfotbollen och starta upp en ny omgång av det utbildningsprogram som under fjolåret blev oerhört uppskattat bland kursdeltagare.

Kopplingarna mellan idrottsvärldens och näringslivets chefsvardag är många och påtagliga. De kompetenser och resurser som skapar framgångar för företag är lika relevanta för idrottsorganisationer. En utmaning för chefer i idrottsorganisationer är att leda en ”blandad” verksamhet med både ideella och kommersiella förutsättningar med olika ”affärslogik”. Denna hybridverksamhet är dessutom ofta under starkt förändringstryck från olika och svårstyrda omvärldskrafter.

Utbildningens utgångspunkt är således att säkerställa en helhetssyn på ledarskap- och affärsutveckling som fordras för att lyckas i denna specifika miljö samt att komplettera med de definierade spetskunskaper som krävs för framgång i affärschefsrollen.

Utbildningens innehåll fokuserar på Affärsledning och Affärsmannaskap i säljarbetet, med följande definierade områden som lyfts fram:
Nya digitala säljkanalerna
Paketering och prissättning av kommersiella rättigheter
Mätmetoder, uppföljning – utveckling
Förhandling – avslut – avtal
Affärsutveckling, bygga värden tillsammans med partners

Utbildningen är uppdelad i 5 moduler:

SEF-bild

 

dsc_0003_red dsc_0007 dsc_0027_red