Nu startar första MDA-utbildningen

Management Diploma for Athletes är en ettårig skräddarsydd ledarskaps- och ekonomiutbildning för personer från och inom idrotten. Utbildningen genomförs av Cruyff Institute Sverige i samarbete med  IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

Management Diploma for Athletes är ett general management-program som är inriktat på affärsmannaskap, ledarskap och styrning, och med tydligt avstamp i deltagarnas erfarenheter från idrottsvärlden.

Programmet är uppbyggt som moduler för att passa deltagarnas individuella krav, förutsättningar och tidsaspekter. MDA ger en unik plattform för en karriär inom näringslivet, offentlig verksamhet eller idrotten. I tillägg ges unika möjligheter till individuell praktisk karriärrådgivning.

Under hösten 2011 planerar vi att starta upp nästa omgång av MDA-utbildningen, en kurs som vi kommer att kunna utveckla ytterligare med input från deltagarna i första gruppen. Vi är både stolta och glada att välkomna vår första årskull till MDA-utbildningen.

Kursdeltagare:

Christina Bengtsson

Christina är född 1974 i Långås. Hon är världsmästarinna i skytte, i både lag och individuellt. Christina har många medaljer i skytte på sin meritlista, hon vann bland annat guld i Militära VM 2005 i Schweiz, då hon bara var ett poäng ifrån världsrekordet. Christina är officer i Försvarsmakten och via Försvarsmaktens elitidrottsprojekt, FM elit, har hon kombinerat arbete med elitidrottande.


Samuel Eriksson

Samuel är född 1978 i Borlänge. Han har ägnat en stor del av livet till golf och har specialiserat sig på att optimera driften och kvalitén på golfanläggningar. Samuel är utbildad Greenkeeper och jobbar idag som Course Manager med uppdrag på golfklubbar, bland annat på PGA Catalunya i Spanien.


Magdalena Forsberg

Magdalena är född 1967 i Örnsköldsvik. I början av sin karriär var hon längdåkare och 20 år gammal vann hon VM-brons i stafett. 1993 övergick Magdalena till skidskytte där hon har vunnit 6 VM-guld, 1 VM-silver, 6 VM-brons och 2 OS-brons. Hon har tilldelats Jerringpriset fyra gånger. Efter sin karriär har Magdalena bland annat jobbat som expertkommentator och föreläsare.


Peter Forsberg

Peter är född 1973 i Örnsköldsvik. Han började sin ishockeykarriär som 16-åring i Modos A-lag. Peter har en lång karriär och har spelat i NHL-klubbarna Quebec Nordiques, Colorado Avalanche, Philadelphia Flyers och Nashville Predators. Peter spelade i landslaget mellan 1992-2010 och har vunnit 2 OS-guld och 2 VM-guld. Med Colorado vann han Stanley Cup 2 gånger och under åren i NHL har han samlat på sig många utmärkelser och priser, bland annat Hart Memorial Trophy.


Mattias Jonson

Mattias är född 1974 i Kumla. Han spelar fotboll i Djurgårdens IF sedan säsongen 2005 och är före detta landslagsspelare. Mattias spelade i landslaget mellan 1996-2006 och han gjorde bland annat det viktiga 2-2 målet mot Danmark som förde Sverige vidare från gruppspelet i EM 2004. Mattias har tidigare spelat i klubbar som Örebro SK, Helsingborgs IF, Bröndby IF (Danmark) och Norwich City (England)


Andy Rietschel

Andy är född 1977 i Stockholm och är 1:a solist i Kungliga Baletten. 1995 fick han 1:a pris i den Skandinaviska balettävlingen och 2:a pris i Eurovisionens svenska tävling. Han har varit anställd på Kungliga Operan sedan 1995 och har dansat många huvud- och solistroller såsom Prinsen i Svansjön, Prinsen i Nötknäpparen och Romeo i Romeo och Julia. Andy var i England och jobbade som Senior soloist vid Birmingham Royal Ballet 2002-2005 och mellan 2006-2007 vid Dutch National Ballet.