Cruyff Alumnidag med inriktning “Framgångsrika entreprenörer”

Cruyff årliga Alumniträff gick av stapeln onsdagen den 17 februari med stor uppslutning av deltagare och föreläsare från våra tidigare program. Våra inspirerande och motiverande föreläsare intygade med tydliga exempel, utifrån sina egna erfarenheter, på hur elitidrottarnas egenskaper och erfarenheter verkligen har en positiv roll i byggandet av en andra karriär.

Dessutom är vi extra glada över hur mångfald och inkludering blev en naturlig del i samtliga samtal. Vi vill ju med våra utbildningar även bidra till idrottens roll som samhällsutvecklare, t ex i vårt samarbete med FN.

Eftermiddagens föreläsare var:

Hamish Mabon, VD på EY, är auktoriserad revisor och har ett brinnande intresse för idrott. Han är f d landslagsman, svensk mästare och Stor Grabb i rugby. Dessutom expertkommentator i rugby och amerikansk fotboll på Viasat.

Anna Stenberg har en framgångsrik chefskarriär inom Stenbecksgruppen och utsedd till Framtidens Kvinnliga Ledare. Anna startade rekryteringsföretaget WES, Women Executive Search för att öka andelen kvinnor på ledande positioner i näringslivet. Anna har tävlat i gymnastik på elitnivå.

Hans Vestberg är koncernchef för Ericsson som verkar i branscher med extrem entreprenöriell utveckling. Han är ordförande i Svenska Handbollförbundet

Sofia Falk, före detta underrättelseagenten och entreprenören som bestämde sig för att utmana storbolagen. Hon är en av initiativtagarna till projektet “Battle Of The Numbers”.

Stefan Lindeberg är ordförande i Sveriges Olympiska kommittés sedan år 2000. I SOK har han också varit sportchef. Stefan anses vara elitidrottens starke man och brinner för att stötta svenska idrottare. Tidigare aktiv kanotist och förbundskapten.

En intressant artikel i DI om Alumniträffen >>

Hamish
Hamish Mabon, EY

Anna
Anna Stegberg, Women Executive Search

Cruyffalumni

Hans
Hans Vestberg, Ericsson

Sofia
Sofia Falk, Battle Of The Numbers

Stefan
Stefan Lindeberg, SOK

Maria_Mathias_Jonas
Maria Danielsson – MDA3, Mathias Bosson – MDA2 och Jonas Andersson – MDA5