Christina Bengtsson

Skytte

1) Varför är det viktigt att utbilda sig?
– Jag har redan andra utbildningar i bagaget, officersutbildning, tre års universitetsstudier i språk, samt en Europautbildning. Att utbilda sig handlar om mer än att få nya kunskaper, det handlar också om att utveckla sin egen förmåga, och att få ett nytt kontaktnät och nya sätt att tänka.

2) Varför valde du just denna utbildning?
– Jag har visserligen ett mästerskap kvar i sommar men jag har inga målsättningar mot OS eller VM utan är i ett läge där jag måste veta vad jag ska göra, och vem jag är, nu när idrotten inte dominerar. Jag tyckte att den här utbildningen kompletterade den bakgrund jag har på ett klockrent sätt, utbildningarna skapar tillsammans en bra plattform att utvecklas vidare från.

3) Du är visserligen bara i starten av utbildningen – men vilket är ditt intryck så här långt?
– Det är fantastiskt att få tillgång till så bra lärare. Trots att vi börjar på en rätt basic nivå i exempelvis ekonomi får vi tillgång till de bästa lärarna och professorerna. Det gör skillnad, och det är väldigt roligt. Sedan är jag lite förvånad hur mycket vi i gruppen har gemensamt, det skapas en stor trygghet när vi kan relatera till varandras erfarenheter.

4) Är det något som är helt annorlunda mot vad du förväntade dig innan?
– Jag har ju inte studerat just ekonomi tidigare även om jag har en studiebakgrund. Jag är lite förvånad att det inte varit svårare att ge sig i kast med de ämnena, och hur mycket nytta jag har av det strategiska tänkande jag har som officer i Försvarsmakten, det är lätt att översätta det till näringslivet.

5) Vad säger du till en person som står i valet och kvalet att satsa på en utbildning?
– Jag tror att den här utbildningen passar en bred kategori människor. Man behöver inte vara världsmästare i sin idrott, är man bara engagerad och öppen för att utveckla sig själv kommer det att gå bra. Engagemanget tror jag också är helt avgörande för vad man kan göra av utbildningen efteråt.

Läs fler intervjuer

Andy RietschelMattias JonsonMagdalena ForsbergSamuel ErikssonPeter Forsberg

Tillbaka >>