Mattias Jonson

Fotboll

1) Varför är det viktigt att utbilda sig?
– I mitt fall handlar det om att jag går från att vara en idrottare till att bli en före detta idrottare, jag kände helt enkelt att jag behövde skapa något nytt. Jag är rätt säker på att jag hade fått ett bra jobb ändå, men med en bra utbildning i bagaget får jag en större arena.

2) Varför valde du just denna utbildning?
– När jag fick information om den kändes det helt rätt. Jag är intresserad av ledarskapsfrågor och har varit både formell och informell ledare, att kombinera det med ekonomi tyckte jag var väldigt bra. Sedan är den ettårig, vilket passar mig och min familj.

3) Du är visserligen bara i starten av utbildningen – men vilket är ditt intryck så här långt?
– Mycket positivt.

4) Är det något som är helt annorlunda mot vad du förväntade dig innan?
– En sak som jag blivit överraskad över är att gruppen fungerar så bra. Att vi sex idrottare har mycket gemensamt är kanske inte så konstigt, men vi går ju tillsammans med 18 personer från näringslivet. Det finns en öppenhet och en generositet i hela gruppen som är helt fantastisk.

5) Vad säger du till en person som står i valet och kvalet att satsa på en utbildning?
– Får man möjligheten ska man absolut ta den. Samtidigt ska man vara medveten om att det är en satsning. Det är väldigt mycket upp till en själv hur mycket man får ut av utbildningen, men när man beredd att satsa och dela med sig av sig själv är det en helt fantastisk möjlighet.

Läs fler intervjuer

Andy RietschelChristina BengtssonMagdalena ForsbergSamuel ErikssonPeter Forsberg

Tillbaka >>